– Jag får mer sammanhängande ledighet i och med det nya schemat och det är bättre för mig, säger Fredrik Boye som jobbar som undersköterska på Bergsgården i Svenstavik. Foto: Emma Olsson

Oenighet kring nytt arbetsschema i Berg

BERG (JT) Nu visar det sig att det råder oenighet bland de anställda inom äldrevården i Bergs kommun angående det nya schematänket. I mitten av februari kunde vi berätta om missnöjet bland de anställda på Östgärde i Rätan.

Publicerad

– Vi fick se det nya schemat härom veckan. För mig som jobbar 85 procent är schemat ingen höjdare, läget är rätt lika, menar Erika Haraldsson som arbetar på det särskilda boendet på Östgärde i Rätan.

Vad är det värsta med det nya schemat?

– Det som stör oss mest är att vi ska behöva jobba varannan helg. Jobbar jag helg handlar det om sex arbetsdagar i rad. Mitt schema innebär att jag nu och då jobbar måndag, onsdag och fredag med ledighet tisdag och torsdag, det är inte kul. Dessutom får de som jobbar udda helgveckor i år jobba påsk, midsommar och även jul som det ser ut nu, utifrån gällande 12-veckors schema, säger Erika Haraldsson

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS