Prisad forskare i naturturism

LÄNET (JT) Peter Fredman vid Mittuniversitetet får 50 000 kronor från Sparbanksstiftelsen Norrland.

Publicerad

Detta bland annat för en forskning som visar på hur man ska gå till väga för att få ett hållbart utnyttjande av skogen inom turismen. Peter Fredman är professor i naturturism vid Mittuniversitetet och sedan 2020 chef för forsknings- och samverkansprogrammet Mistra Sports & Outdoors.

Motiveringen lyder:

”Peter Fredman är en internationellt framgångsrik turismforskare, verksam vid forskningscentret ETOUR, vars forskning håller en hög vetenskaplig nivå och resultaten från hans studier är tillämpbara för utveckling av ett hållbart nyttjande av skogen. Under senare år har Peter studerat den kommersiella potentialen i den naturbaserade turismen, bland annat med fokus på skogens upplevelsevärden och naturens roll för besöksnäringen. Det är ett viktigt bidrag med potential att framgent ytterligare bidra till att stärka Västernorrlands förmåga att vara en ledande svensk aktör inom den snabbt växande naturturismen.”

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS