Föreningshuset i Hackås fylls varje torsdag av fikasugna bybor som vill träffas och få en pratstund.
Föreningshuset i Hackås fylls varje torsdag av fikasugna bybor som vill träffas och få en pratstund.

Föreningar fixar fika i Hackås

HACKÅS (JT) Varje torsdag fylls föreninghuset i Hackås av fikasugna besökare. Tack vare fyra föreningar som turas om finns här möjlighet att träffas över en fika för en pratstund. Ett upplägg som kanske kan locka fler byar till något liknande. För lokal till ändamålet brukar det finnas lite överallt.

Publicerad

Denna torsdag är det Riksförbundet HjärtLung Berg som har ansvaret. Ett femtiotal besökare fyller caféet i föreningshuset när tre av föreningens medlemmar fixar dagens smörgåsar och fikabröd.

Förutom att priset för en räkmacka är mycket överkomligt får JT förklarat av en besökare ytterligare en orsak varför det är så populärt. I byn finns ingen affär eller annan naturlig daglig mötesplats. Vill man vara inne i värmen och avslappat träffa andra bybor är torsdagen i föreningshuset platsen för det.

Schemat är rullande för de fyra arrangörerna Föreningshuset, Hembygdsföreningen, kyrkan och HjärtLung. Med fullt café är det full fart på makarna Jan och Margit Jonsson samt grannen Gunilla Jonsson som jobbar för dagen.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS