Ylva Forsanker, Fjällkonditoriet ser förhoppningsfullt på företagets framtid. 2Vi öppnar i Lofsdalen den 16 december. Det kommer att bli jättespännande. Man måste se ljust på framtiden".
Foto: Sonja Björklund.
Fjällkonditoriet satsar trots skenande kostnader på el och råvaror – öppnar i Lofsdalen
MYRVIKEN (JT) Fjällkonditoriet har sedan Ylva och Björn Forsanker startade utvecklats enormt. De har redan fått pris för sina satsningar. Idag går branschen in i ett tuffare läge med ökade kostnader men Fjällkonditoriet fortsätter att satsa och ser ljust på framtiden.
– Väldigt mycket har blivit dyrare. Man behöver ha god planering. Vi kan behöva säga nej till vissa beställningar för att omkostnaderna blivit för höga. Då får vi i stället lägga vår energi på andra saker som blir mer lönsamma för oss. Vår affärsidé är att locka våra kunder till våra caféer för att uppleva nya smaker. Vi försöker ha stor variation på det vi gör och det tänker vi fortsätta med. Vi hoppas att många ändå kommer att välja att fortsätta fika på landsbygden. Göra de små utflykterna även om man inte har råd att göra det större.
Ni har inte märkt av något än, att kunderna börjar dra ner på sitt fikande?
– Svårt att säga för vi är även inne i en lågsäsong för oss. Vi har hittills inte kunnat jämföra några år. Första året var det utveckling, andra och tredje året var det corona. Vi har hela tiden fått anpassa oss efter nya saker.
Jämtlands Tidning Digital 1 mån
55 kr
Köp nu
24 timmar digitalt för 15 kr.
15 kr
Köp nu