– Det handlar inte om en fortsättning på gymnasiet utan en ren sportslig satsning här i Åsarna. Just nu jobbar jag med ansökan om medel för att nå iland med projektet som vi hoppas kunna starta redan nu i höst, berättar Ketty Engrund, projektledare för Åsarna Ski Academy. Foto: Wilma Johansson

Åsarna Ski Academy startar i höst ­– Vi vill fylla glappet mellan skola och landslag

ÅSARNA (JT) Åsarna Ski Academy är en satsning på eftergymnasial vidare utveckling och utbildning av unga skidförmågor, både på längden och utför. Det är Fjällgymnasiet i Bergs kommun som vill skapa en plattform för vidare satsning på en plats i ett landslag.

Publicerad

– Det handlar inte om en fortsättning på gymnasiet utan en ren sportslig satsning här i Åsarna. Just nu jobbar jag med ansökan om medel för att nå iland med projektet som vi hoppas kunna starta redan nu i höst, berättar Ketty Engrund, projektledare för Åsarna Ski Academy

Hur tänker ni er upplägget?

– Det är ett hybrid format där träningen är i fokus och deltagarna ska kunna kombinera med studier eller jobb. Vi har varit i kontakt med Mittuniversitetet och Lärcentrum i Svenstavik och de ser positivt på denna satsning och stöder projektet, säger Ketty.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS