Regionpolitiker höjer sina arvoden sju procent

LÄNET (JT) Arvodena har varit oförändrade sedan 2019, men höjs nu till riksgenomsnittet.

Publicerad Senast uppdaterad

Det är lönerna för riksdagsledamöterna som ligger till grund för uträkningen av regionpolitikernas arvoden. Regionstyrelsens ordförande får 90 procent av en riksdagsledamot.

Till skillnad från riksdagsledamöternas arvoden har dock regionpolitikernas legat stilla sedan 2019 på grund av dålig ekonomi. Nu höjs de med sju procent, en höjning nästan lika stor som sjuksköterskornas löner som höjs med åtta procent. Med den nya höjningen så ligger regionpolitikernas arvoden på genomsnittet för motsvarande kategori i hela landet.

Det nya arvodet för Bengt Bergqvist (S) som är ordförande i regionstyrelsen och arbetar 100 procent blir 64 350 kronor i månaden , en höjning med 4 000 kronor. 1:e vice ordförande får 70 procent av det arvodet medan 2:e vice ordförande får 90 procent. Det är 22 politiker som arvoderas i olika hög grad. Från 100 procent (Bengt Bergqvist) ned till vice ordföranden i patentnämnden som har 6,7 procent. Samtliga får en höjning med 7 procent.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS