Trettiofem passagerare stängdes in i bussen som hamnade i ett lutande läge efter att ha kört av vägen vid ett möte. Ortsbor har länge uttryckt farhågor för vägens skick. Trafikverket menar att olyckan inte berodde på vägen. Foto: Mohamad Alhasan

Ortsbor upprörda efter nya olyckor på omledningsväg - men Trafikverket planerar inga åtgärder

STRÖMSUND (JT) Sedan helgavstängningarna av Strömsundsbron började har det skett en del olyckor. För någon vecka sedan fastnade 35 passagerare ombord en buss som hade kört av omledningsvägen, väg 795, mellan Ulriksfors och Hallviken. I fredags var det dags igen.

Publicerad

En hästtransport som innehöll två hästar körde av vägen och välte, något som räddningstjänsten menar berodde på vägens skick. Ortsbor är förfärade, men inte förvånade. Trafikverket svarar att vägen är ovanligt bra för att vara en grusväg.

Redan i somras rapporterade JT om oroliga ortsbor som varnade för att väg 795, som mellan andra helgen i augusti och andra helgen i december är avstängd varje helg innan vinteruppehållet av broarbetet. Ingemar Rosén som bor i sitt föräldrahem längs väg 795 varnade tidigt för det skick som vägen försätts i vid sämre väderlek:

Blir det en regnig sommar kan det gå käpprakt åt helsike, sa Ingemar i juli, orolig över vilka olyckor som skulle kunna inträffa på en smal grusväg som är anlagd rakt på en myr och blir väldigt hal vid regnväder.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS