Från planprogrammet för Rödkullen: så är kan det se ut om projektet byggs. Illustration: White Arkitekter/Åre kommun

Politikerbeslut om Rödkullen skjuts fram - Fråga om folkomröstning tas upp i december

ÅRE (JT) Nu skjuts beslutet om det omdiskuterade Rödkullenprojektet i Åres kommunstyrelse upp till framåt våren. Det medborgarförslag som lagts om folkomröstning i frågan, kommer däremot att komma upp på kommunfullmäktigesammanträdet den 22 december.

Tidplanen har hittills varit att planprogrammet ska godkännas av kommunfullmäktige i Åre kommun under 2022. Rödkulleområdet skulle i så fall kunna börja byggas ut efter att detaljplaner är antagna och vunnit laga kraft, vilket skulle bli tidigast mot slutet av 2022.

Det är Rödkullen Panorama som tillsammans med SkiStar initierat hela projektet, de sökte och fick ett positivt planbesked år2017. Majoriteten i kommunstyrelsen ställde sig bakom beslutet att pröva utvecklingen, och så länge inget annat beslut fattas som går emot detta så kvarstår uppdraget från de styrande partierna i Åre kommun.

Planprogrammet, som måste godkännas av kommunfullmäktige, ställdes ut i Åre för samråd från i somras fram till början av september. Det inkom en stor mängd åsikter från boende. Åre kommun skriver på sin hemsida om projektet:

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS