Landshövding Marita Ljung och kommunalrådet Effie Kourlos lanserade ”Omställningsarenan”.

Länsstyrelsen och Östersunds kommun startar omställningsarena

ÖSTERSUND (JT) Östersunds kommun krokar i samarbete med Länssstyrelsen arm med näringslivet genom att starta en så kallad omställningsarena med miljön i fokus.

Publicerad

Under onsdagen genomfördes en klimatkonferens som samlade fullt hus i Storsjöteatern och där föredragshållarna avlöste varandra. Moderator var SVT:s klimatkorrespondent Erika Bjerström. Ämnena handlade om allt från företaget LIR -Tekniks satsning på laddstolpar i länet, till att kostchefen Jörgen Jönsson i Strömsund berättade om hur en medveten satsning minskat matsvinnet vid kommunens skolor till åtta gram.

– Vid senaste mätningen visade det sig att matsvinnet minskat till totalt åtta gram, sade Jönsson, som fick applåder för det miljöarbetet.

Kommunalrådet Effie Kourlos (C) lanserade tillsammans med landshövding Marita Ljung, ordförande för Miljö-och Klimatrådet, ”Omställningarenan” där Östersunds kommun vill kroka arm med näringslivet för att minska utsläppen.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS