Ung Reporter

Frukostklubben hålls i ljusgården.

Frukostklubb i Torvalla populärt bland elever

TORVALLA (JT) Den första Frukostklubben startades av två medarbetare på Rädda Barnen i Umeå under hösten 2021. Har nu blivit populärt även i Torvalla.

Publicerad

Frukostklubben i Torvalla startades under hösten 2022 och den var från början i Torvalla Sporthall, säger Abdo Suliman som är en av processledarna för Rädda Barnen.

 Nu brukar det vara Frukostklubb i ljusgården på morgnarna måndag och onsdag, många elever uppskattar det och tycker det är en bra sak och att det är mycket enklare att äta frukost på skolan än att stressa och äta den hemma och kanske komma sent till skolan.

– Jag kommer hit på onsdagar när jag har språk och brukar oftast gå och ta en macka för att jag inte hinner äta hemma och det går alltid att prata med de som är ansvariga om allt, säger anonym elev på skolan

Abdo Suliman och Alissar Rajah, Rädda Barnen är ansvariga för Frukostklubben i Torvalla.

 – Tanken med Frukostklubben är att barn och ungdomar ska få en aktiv start på dagen. Detta till följd av att forskning visar att om man har en aktiv start på dagen med en bra frukost så är det lättare att hålla koncentrationen och prestera. Det är anledningen till att vi har frukostklubben i Torvallaskolan att alla barn inte hinner eller prioriterar bort att äta frukost innan skolstarten. Där har frukostklubben bidragit till att fler barn äter frukost och aktiverar sig en timme innan skolstart. Vi skulle ändå säga att den viktigaste delen av frukostklubben är mötet med barn och ungdomar där det blir ett tryggt rum för samtal, aktivitet och gemenskap. Det är som en mötesplats där man kan prata om allt mellan himmel och jord. Vissa dagar sitter vi och gör läxor, andra dagar pratar vi om livet och det är alltid ett gäng ungdomar som spelar pingis, säger Alissar Rajah som är en av processledarna för Rädda Barnen.

 Under Frukostklubben får barn och ungdomar på Torvallaskolan frukost och på onsdagar är även barn från Mimergården också med. Vi brukar spela pingis, prata, hjälpa till med läxor och allt möjligt. Det är som en mötesplats. 

 – Jag tycker det är bra att de delar ut frukost till alla för ibland hinner men inte äta hemma och då är det bra att de är här och serverar mackor och så, säger Vumilia Bazire elev på Mimergården.

 

Powered by Labrador CMS