Rune Andersson med pappa Lars spelade Mario Kart.

Succé när unga fick pröva gamla TV-spel i Föllinge

FÖLLINGE (JT) I pelarsalen på Knutpunkten kastades man tillbaka till tv-spelskonsolernas guld-era på sportlovstorsdagen. Besökarna fick prova på allt från Super Nintendo till Atari och det var ett glatt gäng som hade samlats.

Anton Linder har företaget Gameskap, som är en ordlek med gemenskap och spel i ett och samma ord. Han berättade att han har turnerat runt i 48 kommuner under ett år, och att han inte har varit hemma i Umeå på över en månad. 

Skälet till att han startade företaget var dels att han tyckte att föreningslivet inte har samma syn som han på tv-spelskulturen, och dels är han ett stort fan av Super Nintendo, och speciellt de spelen man kan vara två spelare på, som Castlevania. 

– Jag vill att det ska vara på allmänna platser, och att det ska vara tillgängligt för alla. Jag vill ta ut spelandet på gatan helt enkelt. Jag vill förena folk och värnar om mångfalden, sade han. 

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS