Vinnaren Anna Lindman med barnvagn med skidor/ medar.

Kvinnor i toppen i årets Hällsjöpimpel

KAXÅS (JT) Fisketävlingen Hällsjöpimpeln, på Hällsjön vid Svea Park i Kaxås, är numera en uppskattad tradition. Tävlingsdeltagarna kommer från många olika håll. Denna fisktävling gick i år av stapeln i lördags. Såväl första pris som andra pris vanns av kvinnor.

Publicerad

När starten gick kl 12 började ett febrilt borrande på isen, med såväl hand- som eldrivna isborrar. Ute på isen tävlade sedan sammanlagt 218 personer om att dra upp firrarna. Det blev mest sik, men även harr och abborre, som drogs upp ur de borrade hålen i isen. 

Vädret var dock inte det allra mest lockande: solen sken visserligen stundtals med lite dis uppe i skyn, men en kall nordvästlig vind gjorde tävlingen till något av en utmaning. 

Men deltagarna lät sig inte påverkas och det drogs sammanlagt upp 47 fiskar på totalt 22 kilo tillsammans. De kunde värma sig med hamburgare och korv, kaffe, med mera. Det serverades vid Svea Park och sköttes av bygdegårdsföreningen samt byalaget. 

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS