Elise Ryder Wikén, ordförande i Regionala utvecklingsnämnden i Region Jämtland Härjedalen, när tåget stannade i Nälden.

Jubel när tåget stannade i Nälden igen – ny hållplats invigd

NÄLDEN (JT) Det blev applåder, jubel och glada vinkningar när regionaltåget stannade vid Näldens nya hållplats i söndags vid lunchtid, för vidare färd mot Östersund och Sundsvall. Visserligen 74 minuter försenat, men ändå. Det blev en premiärtur för några mycket glada påstigande passagerare. Ingen steg av.

Publicerad Senast uppdaterad

Att det blev just denna dag, beror på att det är nu tågtidtabellen för 2023 börjar gälla. Det var dock inte det allra första tåget som stannade den dagen. Ett tåg hade faktiskt stannat vid stationen redan kl. 07.46 samma morgon.

Trafikverket har arbetat med den över hundra meter långa hållplatsen sedan 2015. Det första spadtaget togs i våras. Projektet är samfinansierat med Krokoms kommun och Region Jämtland Härjedalen. Den nya stationen är belägen betydligt närmare centrum än den gamla stationen. Den innehåller en pendlarparkering för 18 bilar samt en cykelparkering, vidare finns det en gång- och cykelväg till hållplatsen.

Thomas Andersson är enhetschef åtgärdsplanering vid Trafikverket. Han säger: –Arbetet blev mer komplicerat än vi trodde från början, men vi är väldigt nöjda nu. Det har kostat sammanlagt omkring 33-35 miljoner kronor, vilket ligger nära den ursprungliga kalkylen på runt 32 miljoner. Många tänker kanske främst på perrongarbetet, men det är faktiskt signaltekniken som är det kostsamma.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS