Annelie Sjöström, Pernilla Hellan och Emma Odin såg fram emot filmen.

Hundratalet bänkade sig för att se friluftsbio i Offerdal

EDE (JT) Ett hundratal hade samlats för att kolla på friluftsbion på Offerdals hembygdsgård under fredagskvällen. Det blev en speciell stämning när solen gick ner bakom Hällberget och folk kurade med filtar och fika framför filmen ”En dag kommer allt det här bli ditt”.

Publicerad

Kjell-Erik Jonasson är kassör i Offerdals hembygdsförening. Han berättar innan filmen att de har haft friluftsbio varje år sedan 2008, med uppehåll endast ett år, 2020, då restriktionerna under pandemin inte gjorde det möjligt att ha friluftsbio. Bion är gratis, det är bara fikat som kostar.

– Första året körde vi två filmer på raken, men då kunde åskådarna bara ana sig till bilden på första filmen, det var för ljust ute, så efter det kör vi bara en film. Vi var här igår och testade, då kom vi fram till att tjugo över nio var det lagom att starta filmen, säger Kjell-Erik.

När de som satt i styrelsen 2008 satt och spånade idéer kom de på att drive-in-bio hade de inte haft förut, men det finns inte så många ställen att parkera på inne på hembygdsgården, så i stället bestämde de sig för att ha utomhusbio, fast med sittplatser i stället. Premiäråret visade de kultklassikern ”Sista natten med gänget” och ”O Brother Where Art Thou”.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS