Starten har gått! Alla 26 förare sprang till sina skotrar för att komma iväg fortast möjligt.

Fartfylld skoterfest i snöyra drog många till Åkersjön

ÅKERSJÖN (JT) Årets upplaga av Skoterns Julafton gick av stapeln i hård blåst och snöyra, men det stoppade minsann inte jämtarna. Stämningen var på topp. Att ställa in den anrika tävlingen var det inte tal om.

Publicerad

Det var gårdagens muskelmaskiner som gjorde upp om segrarplatsen. Endast veteranmaskiner äldre än år 1990 och som har bladfjädring som standard, kunde delta. Men viss trimning, höjda styren etc var tillåten.

Det var en Le Mans-start, vilket innebar att förarna först låg ned i snön. När tävlingen började, fick de springa fram till de uppställda skotrarna och starta dem. Inte alla lyckades att få igång dem direkt. Sammanlagt 26 team ställde upp, med 3-5 förare i varje team.

Av dem var 23 team helt manliga medan ett lag var mixat med män och kvinnor. Två lag bestod enbart av kvinnor. Det ena av de två hette ”Vinnarna från bottnen” och bestod av tre kvinnor från Östersund: Carolina Öst, Rebecca Lilja och Pernilla Johansson. Det var första gången de ställde upp.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS