”Trafikverkets förslag är absurt”, säger Jonas Andersson (S).

Inga mer pengar till investeringar i länets vägnät

ÖSTERSUND (JT) Det blir inga ytterligare pengar till investeringar i vägarna i länet. Det framgår av en plan som Trafikverket lagt fram för perioden 2026 – 2037.

Publicerad

Under onsdagen behandlade Regionala Utvecklingsnämnden i Jämtland/Härjedalen ett remissyttrande över Trafikverkets förslag till en inriktningsplan för det som benämns transportinfrastrukturen för perioden 2026-2037

Trafikverkets förslag uppgår under perioden till 800 miljarder kronor för hela landet där en del av tyngdpunkten i förslaget är att det ska byggas flera mitträcken. För Jämtland/Härjedalens del skulle det handla om 550 miljoner kronor. För snålt, anser Jonas Andersson, ordförande i Regionala utvecklingsnämnden.

–Vi anser att anslaget måste höjas med minst 20 procent, säger Andersson, som menar att Trafikverket inte har tagit hänsyn till att länet har dåliga vägar och långa avstånd.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS