Linda Söderberg, som tog jägarexamen i fjol, jagade älg för första gången i år. På hennes tredje dag kliver en stor oxe förbi. – Ett oförglömligt minne, säger Linda.

Linda Söderberg jagar för första gången – “ett oförglömligt minne”

STRÖMSUND (JT) Jakten började lugnt för Linda Söderberg som tog jägarexamen i fjol och hade premiärjakt i år. Jämtlands tidning har följt henne från Backe jaktskyttebana i augusti, till älgpasset i Ringvattnet den första jaktveckan.

Publicerad

Klockan halv sex på morgonen, när de första röda strimmorna av morgonljus börjar bryta sig fram längst ner på horisonten, förbereder Linda Söderberg sig förväntansfullt inför en dag i Ringvattnets skogar. Det är hennes andra dag på älgpass, någonsin. Jämtlands tidning var på plats när hon sköt för bronsfodringen på Backe jaktskyttebana i augusti, det gick vägen och nu har det blivit dags att omsätta kunskaperna i praktiken. Linda är lugn och känner sig redo. Hon har väntat ett år på de här septemberdagarna.

– Hade inte Rolle frågat om jag inte skulle ta jägarexamen förra året hade jag aldrig suttit här. När Rolle frågar då säger man ja, skrattar Linda.

Rolle är Roland Svensson, ledare för jägarexamen i Strömsund och jaktledare i Ringvattnet där Linda är en av tre gästjägare.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS