Lena Alke arbetar nu med att göra Handlarn Rötviken till en hybridbutik. Foto: Privat

Handlarn i Rötviken blir hybridbutik

RÖTVIKEN (JT) Handlarn i Rötviken är en viktig affär i Hotagsbygden. Nu har arbetet med att göra om den till hybridbutik påbörjats. –Vad jag vet blir det den första hybridbutiken i Krokom, säger Lena Alke.

Publicerad

Det finns bemannade butiker och obemannade sådana En hybridbutik är bemannad vissa tider på dygnet och helt obemannad vissa tider. Handlarn i Rötviken drevs tidigare i flera år som en ekonomisk förening. Lena Alke äger affären sedan något år tillbaka. Sedan dess har det exempelvis blivit såväl pizza- som bingokvällar. 

Under hennes tid har det vintertid även blivit våffelstuga på campingen tvärs över vägen. För campingen ansvarar hon också för. Det är inte för inte som hon i höstas blev utnämnd till Årets serviceperson i Krokom. Omvandlingen till hybridbutik sker med hjälp av projektstöd från den Europeiska Jordbruksfonden för landsbygdsutveckling. 

–Butiken är ju bemannade de vanliga tiderna, men övriga tider, alltså resten av dygnet, kommer man att kunna gå in med hjälp av bank-id och handla med sitt kort. Det ger ett mervärde och den beräknas kunna öppna som detta i slutet av maj. Vi kommer att installera kameraövervakning och andra säkerhetsanordningar för att säkerställa kundernas trygghet och butikens säkerhet.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS