Lars Jensen och Charlotte Jensen lämnar sin bondgård nästa vecka för att köra till ukrainska gränsen i Polen med förnödenheter. De efterlyser en buss att låna samt donationer. De ukrainare som vill följa med tillbaka till Sverige får skjuts av Lars som har busskörkort. Foto: Privat

Strömsundsborna ställer upp för Ukraina

STRÖMSUND (JT) Kriget i Ukraina har berört människor runt om i kommunen på olika sätt. Viljan att hjälpa syns inte minst på Facebook där olika initiativ tar plats.

Publicerad

Hjälp ukrainska flyktingar heter en sida där man bland annat efterfrågar en buss samt donationer till bensin för att kunna köra förnödenheter till den polska gränsen. Det är Charlotte Jensen som har tagit initiativet, hennes man har busskörkort och tanken är att paret ska köra till Polen redan nästa vecka.

– Man måste hjälpa med vad man kan och jag känner att här måste vi hjälpa till. När kommer det att hända här? Vi vill försöka samla in filtar, tält, sovsäckar, barnmat, blöjor, första hjälpen-utrustning, säger Charlotte.

– Och om det är någon ukrainare som vill följa med till Sverige får de åka med tillbaka.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS