Ekomatcentrum turnerar runt i landet och sprider kunskap om ekologisk matlagning. Här är det kockar inom Härjedalens kommun som lär sig mer om ekologisk matlagning på Sonfjällsskolan i Hede.
Ekomatcentrum turnerar runt i landet och sprider kunskap om ekologisk matlagning. Här är det kockar inom Härjedalens kommun som lär sig mer om ekologisk matlagning på Sonfjällsskolan i Hede.

Kockar lärde sig om ekologisk matlagning på skolan i Hede

HÄRJEDALEN (JT) Ekomatcentrum turnerar runt i länet och sprider kunskap om ekologisk matlagning. Under en dag fick kommunens kockar i Härjedalen lära sig mer om ekologisk matlagning på Sonfjällsskolan i Hede.

Publicerad

– Vi kommer helt klart att laga nya recept. På Södra skolan i Sveg serveras 900 personer, av dom är 100 vegetarianer. Det har varit inspirerande och härligt att få tid att vara med på en sådan här dag, det är intressant att träffa andra kockar från vår kommun, konstaterar Jenny Jonsson, kock på Södra skolan i Sveg sedan sju år. 

Vad har ni lärt ut idag? 

– Vi har jobbat fram en kreativ lunchbuffé under förmiddagen och den avnjöt vi tillsammans innan vi slutade, säger Towe Johnson, projektledare på Ekomatcentrum och fortsätter. Vi arbetar med olika nationella projekt och detta är det första lokala projektet som vi jobbar med nu under två år. Projektet heter ”Framtidens EKOkonsument” och vi gör detta tillsammans med Hushållningssällskapet Jämtland och Länsförsäkringar Jämtland.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS