Mot Sjöboda i 30 knyck. Fast många ville vrida mer på högerhanden.

Joel mopperally tillbaka i ett moln av blårök

HAMMERDAL (JT) Först var det Covid-19 som ställde till det. Sen hotade vädret att sätta käppar i moppehjulen. Men till slut blev det av – årets upplaga av det uppskattade Joel Mopperally i Hammerdal.

Publicerad

Sachs, Puch eller Zundapp? Under många år skar striden om häftigaste moppefabrikatet rakt igenom skolklasser och delade kompisgäng. Men sen hände nåt. Praktiskt taget över en natt dog intresset för mopeden. Fast nu är moppe hett igen. Och det märktes på Joel Mopperally i Hammerdal. Efter ett års uppehåll gjorde evenemanget comeback i lördags. Något som både syntes och hördes. För drygt 50 mer eller ännu mer ålderstigna mopeder som samlas och sprider skönsång (nåja) i minst lika många varierande tonlägen går liksom inte spårlöst förbi. Inte ens i Hammerdal.

Efter varmkörning och en uppvisningsrunda – som bara den skapade hög blåröksfaktor i hela orten – bar det iväg på långkörning som landade i Sjöbodarna ungefär en mil bort. Under färden dit fick ingen köra om ledarmopeden, en packjolle som styrdes av en arrangörerna, Jon Nilsson. Fast utan tvekan fanns det deltagare med åkdon som var potenta nog att putsa åktiden åtskilligt – om trottlarna fått hissas fritt.

-Jo, så är det. Många vårdar moppens originalskick. Men sen finns det så att säga alla varianter som är mer orginell än original. Och en och annan har nog inte heller tålt en närmare granskning av lagens långa arm, skrattar Jon Nilsson.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS