Tungt jobb som inte passar vem som helst. Foto: Kaspar Mainke

Trots restriktionerna – utländska arbetarna kommer för röjning och plantsättning

HAMMERDAL (JT) Trots restriktioner i coronatider går det hyggligt för Håxås Skogstjänst med René Schiller. Samma antal skogsplant kommer i jorden, röjningen har ungefär samma arbetsvolym som de senaste två åren. Av de utländska arbetarna är det bara de från Nepal som ännu inte kommit. Men det är gnissel i branschen.

Publicerad Senast uppdaterad

– Jag älskar mitt jobb, men ogillar vart branschen har tagit vägen. Om vi inte har bra dialog och fortsätter att agera utan samspråk, då utvecklas branschen på dåligt sätt, då är jag färdig att tacka för mig, säger René Schiller.

– Vi måste få igång en bra dialog med beställarsidan. Det är ett tillstånd i branschen nu som innebär att prestationskraven på våra anställda är alltför höga. Arbetet blir alltmer oattraktivt och vi får söka folk längre och längre bort. Det som krävs är dialog och balans, säger René Schiller som basar för Jämtlands näst största skogsvårdsföretag.

Arbetsområdet är stort från Gävleborgs län till Jämtland och Västerbotten. Mellan maj och oktober ska 14 miljoner plant ner på 7000 hektar mark, cirka 1000 hektar ska röjas.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS