Peter Jansson är ordförande i kommunfullmäktige i Åre.

Ingen folkomröstning om Rödkullen

ÅRE (JT) Igår hölls årets sista kommunfullmäktiges i Åre kommun. Medborgarförslaget om folkomröstning angående det omdiskuterade Rödkullen-projektet avslogs.

Publicerad Senast uppdaterad

Kommunfullmäktiges ordförande Peter Jansson ( C) berättar dagen efter mer om detta ärende, nummer sju på dagordningen, ”Besvarande av medborgarförslag gällande en folkomröstning angående den planerade exploateringen av Rödkullen”:

Beslutet av avslå togs i enighet med kommunstyrelsens förslag, då de rättsliga förutsättningarna för att initiera en folkröstning inte är uppfyllda. Han berättar också:

Det blev diskussioner på kommunfullmäktige kring ärendet och även omröstning. Vi var 34 ledamöter närvarande. 29 av dem röstade för ett avslag. Fem röstade för att förslaget skulle gå igenom, av dem var tre miljöpartister, en Sverigedemokrat och en från Västjämtlands Väl.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS