Länsstyrelsen inventerar flyktingboenden

ÖSTERSUND (JT) 500 platser. Det är fem Jämtlandskommuner beredda att skaka fram om det kommer flyktingar från Ukraina till länet.

Publicerad Senast uppdaterad

Det ryska angreppet på Ukraina har skapat en av historiens största flyktingströmmar sedan andra världskriget. Det har gjort att Migrationsverket dels kartlägger möjligheten att ordna permanenta boenden, men det vill också skapa så kallade evakueringsboenden runt om i Sverige där Jämtland är ett av sju län i Sverige som kan komma att ta emot Ukrainaflyktingar. Med evakueringsboenden menas exempelvis platser i gymnastiksalar och campingstugor.

På torsdagen fick Länsstyrelsen i uppdrag av Migrationsverket att inventera vilka möjligheter länets åtta kommuner har att ta emot flyktingar.

– Vi fick uppdraget under torsdagsmorgonen och redan under eftermiddagen kunde vi avrapportera till verket att fem kommuner kan tillsammans skapa 500 evakueringsplatser, säger Mia Krylén vid Länstyrelsen.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS