Återhämtning av flygtrafiken på Frösön

FRÖSÖN (JT) När Swedavia summerar oktober månads flygande visar det sig att de hör till de regionala flygplatser som haft den starkaste utvecklingen, plus sju procent.

Publicerad Senast uppdaterad

Uppgången ska ses mot bakgrund av en ökad efterfrågan på flygresor överlag på företagets tio flygplatser som totalt hade 2,9 miljoner resenärer i oktober, en ökning med sex procent jämfört med oktober 2022. Något som främst ses som ett resultat av höstlovet och resande till utrikes destinationer, inrikesflyget har en svagare utveckling. 

Av de regionala flygplatserna har Åre Östersund Airport och Luleå Airport den största ökningen av antalet resenärer under oktober jämfört med samma månad i fjol. Den förra ökade med sju och den senare med sex procent. På Åre Östersund Airport är det inrikesresenärerna som ökar, de var 22 240 i oktober vilket innebär en ökning på sju procent. Motsvarande på utrikessidan var 667 resenärer, en minskning med sju procent.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS