Elise Ryder Wikén är kritisk mot hur medlen fördelas till de olika regionerna Foto: Fotograferna Anna & Maria AB

Gång- och cykelbanor prioriterade i transportplanen men Regeringen kritiseras

LÄNET (JT) Nu har Region JH:s transportplan fram till år 2033 fastslagits. Men Elise Ryder Wikén, ordförande i Regionala utvecklingsnämnden, är inte nöjd med Regeringens fördelningsmodell som hon menar endast tagit hänsyn till invånarantalet i de olika regionerna. -Med nuvarande modell klarar vi inte ens att vidmakthålla den standard som finns, säger hon.

Publicerad

Med Region JH:s plan för hur infrastrukturen ska ordnas i länet är målet att den ska utvecklas och vidmakthållas för en hållbar utveckling i hela länet. Snabba och tillgängliga förbindelser regionalt, interregionalt och internationellt ska upprätthållas och utvecklas.

Miljöpåverkan ska minskas och målet är att den ska vara fri från fossila bränslen år 2030. Utveckling och vidmakthållande av infrastrukturen för en hållbar utveckling i alla delar av länet. Vidare ska utbudet ökas av trafiksäkra och trygga stråk för oskyddade trafikanter samt näringslivets utökade transportbehov tillgodoses.

Regionala utvecklingsnämndens ordförande Elise Ryder Wikén (M) menar att den nuvarande fördelningsmodellen över statliga medel gör det svårt att leva upp till dessa mål.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS