Här vid Jamtlibryggan som ligger vid stranden nedanför Arkivparken och Jamtli är platsen som är utsedd för den planerade parlamentsbyggnaden. Arkivbild

Sametingets parlamentsbyggnad på regeringens bord

ÖSTERSUND (JT) Under måndagen 6 februari som var samisk nationaldag lämnades ansökan om planbesked in till stadsarkitekten.

Publicerad Senast uppdaterad

I slutet av november togs ett symboliskt första spadtag för den nya samiska parlamentsbyggnaden vid Storsjöns strand, nedanför Jamtli. Samtidigt fanns det fortfarande delade meningar om var byggnaden skulle uppföras, en grupp skrev till regeringen och förordade Kiruna.

Men sametingets ordförande Håkan Jonsson sade till JT att sametingets plenum som är det högsta organet fattat beslut om Östersund och att det inte finns något alternativ.

- Vi har en hemställan från Sametinget att vi ska se över hur vi ska planera och få igång byggnadsarbetet. Så det ligger lite på regeringens bord, det gör det, sade Håkan Jonsson också.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS