John Löfgren, projektledare på Trafikverket, säger att stölden skedde natten mot måndag. – Jättetrist, det påverkar säkerheten för arbetarna på bron, säger han.

Stöld på Strömsundsbron stoppar arbetet– “Jättetrist”

STRÖMSUND (JT) Fyra större belysningslampor har stulits från Strömsundsbron. Det är speciella lampor som har väldigt hög effekt och är omöjliga att få tag på i Strömsund. Utan lamporna stoppas broarbetet när det är mörkt.

Publicerad

När broarbetarna kom till jobbet igår, måndag, saknades lamporna på ljusmastarna som används för att lysa upp kring arbetet på bron. Lamporna används till allmän arbetsbelysning och nu är man tvungen att stoppa arbetet när mörkret faller.

– Vi sänkte ner ljusmasten över natten, men de plockade ut själva lamporna, säger Mats Larsson, platschef på Svevia. Han tillägger:

– Här i Strömsund går det knappast att få tag på sådana lampor. Vi har lagt in en beställning på nya lampor, de är verkligen inte billiga.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS