De flyttade från Ungern för att bosätta sig i Pilgrimstad, Monika och Zoltan Rozsa med hunden Tofy. Pappa Zoltan saknas på bilden eftersom han var ute på uppdrag.

Polischefen blev företagare i Pilgrimstad

PILGRIMSTAD (JT) Mónika Rózsa var polischef i en stad i Ungern men för tio år sedan bytte hon det livet mot att bli företagare i Pilgrimstad där hon och maken Zoltan säljer ungerska lángos på sommaren och gör stenläggningar och mureriarbeten året runt.

Publicerad

Sedan tio år tillbaka bor Mónika, maken Zoltan och sönerna, Zoltan (21) och Konrad (18), i en villa vid Pilgrimsvägen där de driver ett mångskiftande företag. 

–Jag var polischef i en stad tio mil utanför Budapest och min man pendlade till Sverige där han arbetade som murare. Han gjorde exklusiva stenläggningar och mureriarbeten, berättar Monika Rozsa. 

Trött på polisarbetet och vara ifrån sin familj bestämde hon och maken att flytta till Sverige och börja ett nytt liv, där familjen bosatte sig i Pilgrimstad.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS