Hålet på Anja Thulins tomt på Kabinbanevägen
Hålet på Anja Thulins tomt på Kabinbanevägen

Slukhålet i Åre växer allt mer

ÅRE (JT) Slukhålet blir allt större men inget åtgärdas.

Publicerad

Det var i början av maj som det ras som har kallats slukhål uppstod när en stödmur i centrala Åre gav vika. Nu fem månader senare är det fortfarande inte åtgärdat och raset har blivit vuxit sig dubbelt så stort med fler sprickor i betongmuren.

Stora jordmassor har tagit sig igenom där betongen brustit, stenar och lerjord rasar ner på parkeringen och hotar bostadsrätterna nedanför och därför har lägenheterna fått användningsförbud. Ovanför ligger Anja Thulins tomt och där blir hålet större och större.

Det är inte längre bara ett hål utan det har nu även uppkommit ett gap mellan stödmuren och min tomt som är cirka 10 meter långt och 2 meter brett. Som tur är så ligger detta ganska långt ner på tomten så det är inte en yta vi normalt använder men jag kommer nu troligtvis att få ta ner en av mina träd för att undvika att detta skadar huset nedanför om det skulle rasa ytterligare och ta med sig trädet. Detta är något vi kommer att titta på den här veckan, säger Anja Thulin.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS