Planerna på att bygga fem nya höghus i Åre fick klartecken av Mark och Miljödomstolen. Arkivbild

Fem höghus i Åre närmare verklighet

ÅRE (JT) De som bor nära de tilltänkta höghusen har kritiserat planerna för att de passar dåligt in i en fjällnära miljö. Nu har Mark- och miljödomstolen beslutat att inte hörsamma deras överklagan.

Publicerad

De fem höghusen som planeras inom projektet Brolägdan har 7-10 våningar som inrymmer 135 bostäder i form av hyresrätter. Dessutom ett parkeringsgarage och en gångbro över E14. En detaljplan som ska göra detta möjligt antogs av samhällsbyggnadsnämnden i mars.

Även trafiksituationen kommer att förändras, bland annat ska hämt- och landningszonerna vid Åre skola bli säkrare. Den planerade förändringen med höghusen har länge kritiserats av bybor som anser att Åres miljö kommer att förändras. Sedan detaljplanen antogs i mars kom en överklagan från fem boende i Åre in till Mark- och miljödomstolen i maj.

De vände sig bland annat emot att byggandet av höghusen är en allt för kortsiktig lösning av bostadsproblemet, som dramatiskt förändrar Åres karaktär och att husen blir främmande inslag.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS