Arkivbild

Björnjakten avslutad – målet uppnåddes inte – kan komma att läggas på nästa års tilldelning

LÄNET (JT) I fredags avslutades årets licensjakt på björn. Totalt fälldes 166 björnar i länet och därmed uppnåddes inte den rekordstora tilldelningen på 200 björnar. Nu inväntar länsstyrelsen domen från kammarrättens prövning av överklagande av tilldelningen.

Publicerad

Av de åtta jaktområdena i Jämtlands län var det tre områden som inte uppnådde sin tilldelning. De innefattar de nordliga och västra delarna av länet.

– Jag har följt inventeringen och 200 björnar är inte så mycket i sig. Det totala målet är rimligt, men att räkna med att skjuta mycket björn i Frostviken där det inte finns så många kanske var mer orimligt, säger Dan Persson, rovdjursbesiktare på länsstyrelsen Jämtland. Han sammanfattar årets jaktsäsong så här:

– Det var en stötvis säsong med intensiv start där det hårda trycket märktes under premiären. Annars har det gått som en berg och dalbana, där det vissa veckor knappt skjutits någonting.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS