Mitt i all chock var Daniel väldigt glad över att ha fällt sin första björn. Det blev några snabba bilder innan det bär av till sjukvården. Foto: Daniel Blomqvist
Mitt i all chock var Daniel väldigt glad över att ha fällt sin första björn. Det blev några snabba bilder innan det bär av till sjukvården. Foto: Daniel Blomqvist

Björnen attackerade innan den dog på Daniels rygg – “hade änglavakt”

STRÖMSUND (JT) Daniel Blomqvist, 23 år, blev attackerad av en björnhona på 190 kg i fredags. För två år sen blev en annan jägare attackerad av en björn i samma jaktområde. Jaktledaren för viltvårdsområdet då och nu var Daniels pappa som menar att sonen hade änglavakt.

Publicerad Senast uppdaterad

Innan årets björnjakt har pågått en hel vecka hade två jägare attackerats av björnar i Strömsund. Den ena var en gästjägare från Norge som jagade i Ringvattnets viltvårdsområde, och som vid det tillfället inte hade sitt vapen på sig. I fredags sköt Daniel Blomqvist, 23 år, sin allra första björn i Nyflohöjden, inte långt från Ringvattnet.

Daniel är andra jägaren på två år, den första jagade småvilt sent på hösten 2019, som blir attackerad av en björn i Bredgård/Västbygdens viltvårdsområde. Björnen gick till attack när Daniel sköt, han fick sig några rejäla bett på rygg, armar och i foten innan björnhonan tog sitt sista andetag och sjönk ner på Daniels rygg.

– Det var lite väl spännande, säger Daniel som haft några dagar på sig att smälta händelsen.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS