Här vänder en bil vid broavstängningen i Strömsund. Det var en av många förare som missat skyltarna om att E45 vid bron över Vattudalen var stängd i helgen.

Trafikkaos vid Strömsundsbrons stängning – Trafikverket letar alternativa förbivägar

STRÖMSUND (JT) Strömsundsbron kommer hållas stängd under vissa helger åtminstone året ut. Efter den första helgen där trafiken i stället leds om via en lång, smal grusväg längs väg 759 är det många förare som haft problem.

Publicerad

JT har tidigare rapporterat om problemen som omledningen av trafiken har medfört. Många bilister och lastbilar på väg norrut missade skyltningen och tvingades vända och köra tillbaka. De som körde husvagn, husbil eller lastbil fick krypa fram efter den smala grusväg som Trafikverket öppnat som omledningsväg vilket ledde till långa köer efter vägen.

När JT:s reporter körde vägen kunde vi redan efter någon kilometer bevittna en sammanstötning mellan två husbilar. Många fordonsförare på väg norrut verkade också missa skyltningen om omledningen och fortsatte till Strömsund innan de vände. Vid flera tillfällen efter omledningsvägen noterades hur mötande lastbilar i krypfart fick mötas med millimeter tillgodo mellan fordonen.

En husbilschaufför som JT haft kontakt med kallade det för den värsta omledningen han någonsin sett. Omledningen av trafiken verkar efter den första helgen inte ha varit någon lyckad historia. Kjell-Arne Blom, infrastrukturplanerare på Trafikverket hänvisar till ett pressmeddelande med information som snart kommer släppas på Trafikverkets hemsida.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS