'Vi Socialdemokrater i Berg är redo för fyra år till men nu först tid för samtal för att bygga majoritet', säger Therese Kärngard, kommunalråd.
"Vi Socialdemokrater i Berg är redo för fyra år till men nu först tid för samtal för att bygga majoritet", säger Therese Kärngard, kommunalråd.

Socialdemokraterna troligt fortsatt styre i Berg

BERG (JT) Under tisdagen när fem av sex distrikt i Bergs kommun räknats har Socialdemokraterna fått 39.5 % av rösterna och Moderaterna 26.8%. Tredje största parti är Sverigedemokraterna med 12.9%. Socialdemokraterna ser ut att få fortsatt förtroende i kommunen.

Publicerad

Endast 72%, dvs 4122 av 5723, röstberättigade i de räknade distrikten har valt att göra sin röst hörd. Att jämföra med 2018 där 83% röstade totalt. Ett mycket lägre röstdeltagande kan alltså konstateras i årets val. Av dessa räknade har nästan 2% röstat blankt i kommunvalet. Tittar man på siffrorna har det skett en del förändringar från förra valet. Socialdemokraterna har gått ner med 1% och Moderaterna har ökat med 4.6%. Det nya partiet för i år, Bergspartiet får 3.5% och därmed en plats i Kommunfullmäktige.

Nu återstår förhandlingar för partierna för att bygga en majoritet.

Therese Kärngard (S), kommunalråd, är försiktigt positiv till resultatet.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS