Nya tillstånd för prospektering i Oviken har sökts hos Bergsstaten

OVIKEN (JT) Ytterligare en privatperson har gett sig in i gruvmöjligheter i Oviksbygden. Denna gång är det Jim Gabrielsson som sökt undersökningstillstånd för ett område han kallar Strömborgen.

Publicerad

Gabrielsson bor i Årsta, Stockholm men är väl känd på bygden då han tillbringat mycket tid i bland annat Västeråsen och även äger skog i området. Ansökan gäller nästan sjuhundra hektar mellan Koborgen och Kusböle. 

I beskrivningen varför Gabrielsson anser området intressant för fynd av koncessionsmaterial skriver han: "Genom studier av geologin i området samt historiskt material om kända fyndigheter i närområdet, Myrviken, anser bolaget att det ansökta undersökningstillståndet är mycket prospektivt för bland annat molybden, koppar, zink, palladium och vanadin. Bolaget har utvecklat denna teori genom gamla rapporter från närområdet av andra prospektörer som Aura Energy och artiklar om Bergslagen Metals som nu är verksamma i området kring Myrviken." 

Vilket företag Gabrielsson representerar finns inte med i de handlingar JT fått ut av Bergstaten, dock har Gabrielsson en egen enskild firma. Bergstaten har begärt in behörighetshandlingar. Området har ett antal markägare och Tåssåsens Sameby använder området till renskötsel. Bergstaten har begärt in kompletteringar med bland annat fastighetsägarnas namn och adress då detta inte bifogats. Även en karta med koordinater och tydligare fastighetsgränser begärs in. 

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS