Patrik Agerberg är en av delägarna i Fjöset. – När de nu valt det här för att hålla lägre priser till konsument, kan de inte ändra förutsättningarna år för år. Man vågar inte investera, man vågar inte satsa.
Patrik Agerberg är en av delägarna i Fjöset. – När de nu valt det här för att hålla lägre priser till konsument, kan de inte ändra förutsättningarna år för år. Man vågar inte investera, man vågar inte satsa.

Jordbruksverkets nya zoner slår hårt mot Fjöset i Myckelåsen – överväger nedläggning

MYCKELÅSEN (JT) Köttproducerande Fjöset där ägarna under några år investerat närmare 50 miljoner i företaget överväger nu att lägga ned. Det sedan de både drabbats av sämre stöd på grund av ny klassning av stödområden och signaler om högre beskattning på biogas.

Publicerad

Myckelåsen ligger nära både Hallen och Oviken, men ligger i gamla Marby socken. Jordbruksverket har delat upp Sveriges stödzoner i socknar och just denna lilla socken har enligt dem bättre förutsättningar än Hallen och Oviken, något som påverkar jordbrukarna i området enormt, inte minst Fjöset.

Patrik Agerberg är en av två delägare i Fjöset som de startade för 12 år sedan. Under åren har de investerat runt 50 miljoner. De har bland annat byggt en lösdrifthall för runt 230 nötdjur och en biogasanläggning.

– Snart får vi betala för att jobba. Ingen bonde tycker att det här med stöd är kul, folk säger att vi ska vara glada att vi får stöd, jag svarar att de ska vara glada att de får köpa livsmedel så billigt. Annars hade köttet kostat tredubbelt.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS