– Vårvintern är en favorit årstid för mig. Det är härligt att vara på isen och fika och mysa med familj och vänner, det är grejer det, säger Olle Möllervärn som bor i Skucku inte långt från viken. Här tillsammans med sönerna Arvid och Einar.

Pimpelboom efter förrymda regnbågar i Storsjön

BERG (JT) Sedan i höstas är det många som dragit upp regnbåge ur Storsjön, en fisk som normalt inte finns i sjön. Det var i samband med en storm i augusti som runt 5000 regnbågar kunde smita ur en kasse i Vattudalens Fisks fiskodling i Jo-Larsviken i södra Storsjön.

Publicerad

I lördags begavs sig JT:s utsände till just Jo-Larsviken, på östra sidan om Hoverberget. I viken fanns drygt tiotalet vinterfiskare och på vägen dit kunde jag skymta många fler längs med södra änden av Storsjön. Ryktet hade till och med nått utanför länets gränser.

– Vi åkte från Sundsvall 04.45 i morse och såg soluppgången från isen här, det var fantastiskt vackert, säger Jonas Viklund som tillsammans med sju andra fiskeentusiaster och en hund åkt de 23 milen enkel resa till södra Storsjön.

Hur fick ni reda på att det vimlar av regnbåge här?

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS