– Vi tänker oss att ansökan ska vara inne hos Länsstyrelsen förhoppningsvis under hösten, innan årsskiftet. Samrådet är avslutat och nu sammanställer vi de synpunkter som kommit in. I den kommande ansökan har vi med samrådssvaren, berättar Johan Hammarqvist kommunikationschef Eolus Vind AB. Foto: Eolus Vind

Eolus lämnar in ansökan om vindpark på Nordkölen i höst

BERG (JT) Senast vid årsskiftet kommer Eolus att lämna in en ny ansökan om att få bygga en vindpark på Nordkölen nordost om Rätan. En tidigare ansökan, från 2016, avslogs. Nu gör företaget ett nytt försök.

Publicerad

– Vi tänker oss att ansökan ska vara inne hos Länsstyrelsen förhoppningsvis under hösten, innan årsskiftet. Samrådet är avslutat och nu sammanställer vi de synpunkter som kommit in. I den kommande ansökan har vi med samrådssvaren, berättar Johan Hammarqvist kommunikationschef Eolus Vind AB.

Vad händer nu närmast?

– För att kunna sända in en komplett ansökan måste vi utreda en rad frågor. Natur, kultur och inte minst boende och andra intressenter. Det är viktigt att ta reda på hur allt kan samexistera, säger Johan.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS