Urban Tirén är vikarierande vaccinationssamordnare i länet. Han anser att alla vinner på att de tillresta thailändska bärplockarna erbjuds vaccinering av Region Jämtland Härjedalen.

Gästarbetande bärplockare erbjuds vaccination

LÄNET (JT) Mellan 700 och 800 tillresta bärplockare från Thailand erbjuds nu vaccination mot covid-19 av Region Jämtland Härjedalen. Hur mycket det kostar den hårt pressade landstingsbudgeten vill Region Jämtland Härjedalen inte redovisa.

Publicerad

– Vi avser inte försöka särredovisa kostnaden för dessa olika grupper då de utgör små grupper, säger Urban Tirén som är vikarierande vaccinationssamordnare på Regionen.

– Under hela vaccinationsperioden vaccinerar vi också turister från övriga Sverige som befinner sig i Jämtlands län och säsongsarbetare i fjällvärlden från övriga Sverige. Även andra personer som är skrivna i utlandet men har sitt arbete i Sverige, säger han.

Som Jämtlands Tidning var först med att rapportera så har det utbrutit klustersmitta bland de thailändska bärplockarna på flera av länets olika anläggningar. En av bärplockarna har fått sjukhusvård. Förra veckan påbörjade Region Jämtland Härjedalen en riktad vaccination mot covid-19 för bärplockare som är gästarbetare i länet. Då fick en mindre grupp av de tillresta bärplockarna sin första vaccinationsspruta.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS