– Visningshuset skulle kosta mer än det dubbla jämfört med vad ett sådant hus ska kosta att uppföra. Nu gör vi ett omtag och därmed blir det en fördröjning på sex till tolv månader, säger Jone Johnsson.

Bostadsprojektet i Backstabränna fördröjs upp till ett år

KLÖVSJÖ (JT) Bergs kommuns bostadsprojekt i Klövsjö, Backstabränna kan skjutas upp ett år. Det planerade koncepthuset som skulle byggas blev för dyrt, därför tvingas nu kommunen till omtag. Därför fördröjs processen mellan sex och tolv månader.

Publicerad

– Tanken var att kommunens Villabolag skulle bygga ett visningshus redan nu i vår, men de planerna är helt lagda åt sidan, förklarar Jone Johnsson, bostadsutvecklare och Infrastuktursamordnare i Bergs kommun.

Varför då?

– Hade vi fått ett schysst bud kunde vi ha byggt det i sommar som det var tänkt. De bud vi fick in var skyhögt över något normal läge. En hutlös summa, dundrar Jone och fortsätter utan att kunna dölja en klar irritation. Det skulle inte vara ekonomiskt försvarbart att anta ett sådant bud.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS