Sebastian Tarkiainen är pingstpastor i Östersund, hans barn går på samma förskoleavdelning som det omkomna barnet i Ås. Dessutom har han själv som barn upplevt en liknande händelse när hans egen storebror omkom i en olycka.

En hel bygd i sorg efter olyckan i Ås när ett barn dog

Det som inte får hända hände och sorgen griper tag i en hel bygd. Den tragiska olyckan när ett litet förskolebarn omkom i förra veckan blir en sorg som alla bär med sig på olika sätt. Jämtlands Tidning träffade Sebastian Tarkiainen, vars bror förolyckades när han själv var i samma ålder som det omkomna barnet i Ås.

Publicerad

– Det finns inga ord som kan förklara eller hjälpa, utan det handlar om att ta sig igenom sorgen. I sådana här stunder är det bra att det finns platser som kyrkan där man kan mötas och samtala, säger Sebastian Tarkiainen som själv är pastor i Pingstkyrkan i Östersund när vi träffas utanför kyrkan i Ås. Han ska hämta sina barn och ta med dem till kyrkan för att tända ljus.

– I en sådan här situation är vi (Svenska Kyrkan och Pingstkyrkan) inte konkurrenter utan hjälps åt. Det handlar om att vara ett stöd för varandra för våra medmänniskor.

Sebastian Tarkiainen har själv ett barn som går på samma avdelning som barnet som förolyckades. När han själv var lika gammal dog hans äldre bror i en olycka och ärren från detta rivs upp, samtidigt så vet han av erfarenheten vad det innebär och vägen tillbaka.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS