"Efter Hans framfart i augusti och de problem som uppstod i och runt Mörviksån ska vi nu fortsätta med att bygga om den nedre delen av ån, mellan Årevägen och Stationsvägen", säger Mattias Gyllensvärd, teknisk chef i Åre kommun.

Mörviksån byggs om för 50 miljoner

ÅRE (JT) Nu börjar Åre kommun den andra etappen av ombyggnationen av Mörviksån i centrala Åre. Det är mellan E14 och järnvägen som arbeten kommer att genomföras några månader framöver. Ett projekt som landar på runt 50 miljoner kronor.

Publicerad

– Efter Hans framfart i augusti och de problem som uppstod i och runt Mörviksån ska vi nu fortsätta med att bygga om den nedre delen av ån, mellan Årevägen och Stationsvägen, säger Mattias Gyllensvärd, teknisk chef i Åre kommun. 

Dessutom byts bron på Årevägen ut. 

– Bron visade sig vara allt för tajt i somras under översvämningarna så den måste helt klart vidgas så att vattenmassorna kan störta vidare ut i Åresjön, menar Mattias och fortsätter. För vi vet att det kommer att komma fler skyfall längre fram och det gäller nu att vara förberedda. Vi bygger om och förstärker kanalen med en mera robust betongkonstruktion i stället för de stenmurar som den består av idag. 

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS