Projektledaren Joakim Sandström.

Miljonprojekt ska hjälpa unga vuxna i Krokom och Åre

KROKOM/ÅRE (JT) Nu drar ett stort, årslångt projekt igång i Åre och Krokom, vid namn Fenix. Projektet riktar sig till unga vuxna i målgruppen18-25 år, som varken arbetar eller studerar.

Publicerad

En projekthandledare kommer att befinna sig i Åre och en handledare kommer att finns i Krokom. Projektet drivs av Medborgarskolan Region Mitt. Projektledare Joakim Sandström i Östersund förklarar:

Vi startat projektet nu i början av januari, så fort vi rekryterat de båda handledarna. Projektet kommer att innefatta 15 stycken deltagare var i dessa kommuner, som utgör vår målgrupp. De kanske är hemmasittare eller arbetslösa, vi vet faktiskt inte och pandemin kan ha förvärrat deras situation. Handledarna kommer att vara ute på fältet mycket.

Målet att varje individ i målgruppen ska hitta sin egen drivkraft för att utvecklas och närma sig arbete eller studier. Detta ska göras genom ett varmt och positivt bemötande där individen får stöttning genom tex motiverande samtal (MI) för att komma vidare. Genom projektet ska det också ges möjlighet för deltagarna att upptäcka eller utveckla ett nytt fritidsintresse där varje individ får växa utifrån sitt egna engagemang.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS