Lena Leipe är en av två projektledare för Hållbar integration.

Integrationsprojekt i Åre har blivit film

ÅRE (JT) Vid årsskiftet avslutas “Hållbar integration” som anordnats för utomeuropeiska invandrare. Positiva resultat har konstaterats när det gäller hälsa och arbetsliv, nu har det även blivit en film om hela projektet.

Publicerad Senast uppdaterad

Det är ett treårigt projekt som nu avslutas och som finansierats av EU:s asyl-, -migrations- och integrationsfond. Man har arbetat inom fyra olika områden med invandrare som kommer från ett utomeuropeiskt land och inte är svenska medborgare, så kallade tredjelandsmedborgare:

1) Medborgardialog, där grupper och individer som vanligtvis inte möts eller får sina röster hörda har träffats och diskuterat. Syftet har varit att få mer delaktiga i samhället och lära sig mer om det.

2) Effektivare vägar till arbete, där handledare har följt invandrare på arbetsplatserna för att underlätta i deras situation och på andra sätt försökt korta vägen från arbetslöshet till arbete.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS