Anton Hammar (S), oppositionsråd i Ragunda. Foto: Lennart Hobring.

Ytterligare nedskärningar i Ragunda: “Träffar lärare som gråter”

RAGUNDA (JT) Förslag på ytterligare nedskärningar inom skolan läggs fram senare i oktober. Ragunda oppositionsråd Anton Hammar (S) varnar för konsekvenserna. – Jag träffar redan nu lärare som gråter på grund av att de inte klarar uppdraget längre, säger han.

Publicerad

Så sent som i början av september protesterade lärare och fackliga representanter utanför kommunhuset i Hammarstrand över situationen på kommunens skolor.

Detta sedan kommunstyrelsen beslutat om att spara 7,7 miljoner kronor på skolan redan 2023. Enligt Ellen Eriksson, ordförande för facket Sveriges Lärare i Ragunda, innebär den besparingen att 11 tjänster försvinner från skolan och förskolan.

När kommunstyrelsen sammanträder den 24 oktober räknar kommundirektören Jenny Kriström med att politikerna ska ha ytterligare sparbeting att ta ställning till. Förslag där skolan samt vård- och omsorgen väntas ta den tyngsta smällen.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS