Ta ett nytt beslut om Fjällglimten

Jag tycker att det är dags att klubben för inbördes beundran tar ett omtag i den här frågan.

Fjällglimten ekar tom idag, efter att dom boende trots många tårar och stora protester både från dom själva men även från övriga boende i kommunen, tvingats flytta därifrån.

Majoriteten i Bergs kommun vägrar lyssna på någon, utan man kör på i prestige, helt utan att bry sig ett dugg om vad någon annan säjer.

Vi visar på felaktigheter som från början till slut kommit från tjänstemannen, vilken beslutsfattarna helt stödjer sig på.

Tillit, det mest använda ordet i diskussioner från majoriteten, ”Vi måste ha tillit till våra medarbetare” säjer dom.

Frågan jag ställer mig då är, vad grundar man tilliten på, ett förslag, en uträkning oavsett hur felaktig den är? Kontrollerar verkligen ingen att uppgifterna stämmer innan beslut? Och när man då får uppgifter från allmänheten på att det finns stora felaktigheter i underlaget, vore det då inte klädsamt om man kunde ta omtag, ett nytt beslut utifrån dom nya uppgifter som framkommit?

Oppositionen har insett misstaget, gjort omtag, dom lämnade in ett initiativärende där dom krävde en fördjupad utredning kring Fjällglimten men det avslogs. Agerar majoriteten? Nope dom fortsätter med skygglappar på.

Fjällglimtens platser kommer att behövas för dom gamla i Bergs kommun enligt de uträkningar som finns och som även högre instanser i landet framhåller, vi måste utöka platser för dom gamla eftersom vi blir äldre och äldre med ett sådant behov framledes.

Jag tycker att det är dags att klubben för inbördes beundran tar ett omtag i den här frågan.

”dom gamla i slitna kläder byggde denna kommun”, var då inte de som raserar densamma.

Min uppmaning till majoriteten är…Än finns tiden för nytt beslut…Låt Fjällglimten vara kvar som SÄBO, satsa gärna på seniorboenden men inte på bekostnad av dom gamla, sköraste vi har!

Irene Sandberg, Oviken

Powered by Labrador CMS