'Det är sysselsättningen som är det viktiga här. Vi är ett aktiebolag men utan direkt vinstsyfte. Det viktiga är att alla medarbetare mår bra och kan jobba efter sin förmåga', säger Isabell Hemmingsson bredvid tejpmaskinen där Piotr Goraczyniski tejpar kabelstammar.
"Det är sysselsättningen som är det viktiga här. Vi är ett aktiebolag men utan direkt vinstsyfte. Det viktiga är att alla medarbetare mår bra och kan jobba efter sin förmåga", säger Isabell Hemmingsson bredvid tejpmaskinen där Piotr Goraczyniski tejpar kabelstammar.

Tio nya jobb när Samhall i Svenstavik ror hem stororder

SVENSTAVIK (JT) Nu är det klart att Samhall i Svenstavik får en del i en mångmiljonorder. Företaget ska under de närmaste åtta åren producera kablage till Volvo personbilar.

Publicerad Senast uppdaterad

Idag arbetar drygt 50 personer vid Samhall i Svenstavik och den nya produktionen innebär att personalen utökas med 10 anställda.
– Det är fantastiskt
att vi har fått montaget av kablage till Volvo hit till Svenstavik, säger en nöjd Peter Henriksson, platschef på Samhall i Svenstavik, på telefon. Han jobbar hemifrån när JT gästar och produktionsgruppchef Isabel Hemmingsson guidar runt i Samhalls lokaler på Fabriksvägen i Svenstavik.

– Jag är faktiskt uppväxt ett stenkast härifrån, på samma gata, berättar Isabell när jag frågar hur hon hamnat på Samhall. Via en lång rad olika jobb, inom turism, som byggnadssnickare och även i skolans värld, fick hon jobbet som bland annat innebär att guida medarbetarna i deras utveckling. Det är Samhall i Söderhamn som har lagt ut kabelmonteringen till enheten i Svenstavik.

– Vi åkte till Söderhamn för att utbilda oss i maj och de som jobbade där berättade att de hyrbilar vi åkte i hade nästan samma kablage som det vi nu tillverkar, nämner hon.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS