Pristagarna på plats i Stockholm för att ta emot priset. Från vänster Mariana Handler, kommunpolis, Anna Strömstedt, projektledare, Elisabeth Lindholm, samordnare mot radikalisering och våldsbejakande extremism, Jonny Jonsson och Dag Lundberg, polisen, Madeleine Sundqvist, socialtjänsten, Marie Lidberg och Ylfva Wistrand, projektledare, Mattias Mårtensson, Resurscentrum.

Strömsunds kommun prisas för arbete mot våldsbejakande extremism

STRÖMSUND (JT) Center mot våldsbejakande extremism har utsett Strömsunds kommun till Årets förebyggare av våldsbejakande extremism.

Priset delades ut på fredagsmorgonen under den nationella konferensen Samling mot våldsbejakande extremism.

Strömsunds kommun har under många år arbetat aktivt mot våldsbejakande extremism, det vill säga rörelser, ideologier eller miljöer som inte accepterar en demokratisk samhällsordning och som främjar våld för att uppnå ett ideologiskt mål. Elisabeth Lindholm är samordnare för en grupp med representanter från gymnasieskolan, socialcentrum, resurscentrum, det kommunala bostadsbolaget och polisen.

– Kommunen har ett ansvar att värna demokratin och vi har en plan för att arbeta långsiktigt i samverkan med flera olika aktörer i samhället. I det arbetet är alla kommunens invånare vår målgrupp. Samverkansgruppen träffas regelbundet, säger Elisabeth Lindholm i ett pressmeddelande.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS