ål Semla och Olga: Kreativiteten blomstrar i Bölen hos Pål och Olga.
ål Semla och Olga: Kreativiteten blomstrar i Bölen hos Pål och Olga.

Olga från Moskva fann kärleken i Rossön – fick arbetstillstånd efter två år

BÖLEN/ROSSÖN (JT) Äntligen fick Olga Salmina från Moskva sitt arbetstillstånd. Efter två års väntan fick hon besked från Migrationsverket, och hon kan tillsammans med sin 13-åriga dotter och sin man Pål Jansson planera för ett liv i Sverige.

Publicerad

 – Jag kom hit för att bo permanent med min man för lite mer än ett och ett halvt år sedan när jag gifte mig med Pål. Från början hade vi planer på att bo både i Sverige och i Ryssland. I Moskva hade jag min utbildning och mina projekt, men kriget i Ukraina krossade våra planer och jag bestämde mig för att flytta till Pål i Rossön. Vi träffades här för fem år sedan när jag besökte goda vänner i Bovattnet, berättar Olga. 

Samtalet förs på engelska, svenska språket har inte riktigt landat ännu, men Pål kan hjälpa till att förtydliga sin fru. 

–När jag fick arbetstillståndet kom jag nästan i chock, och när jag berättade om det för goda vänner var det som att det handlade om någon annan. Men, jag måste resa till Moskva för att skaffa ett nytt rpass och det gäller också min dotter. Det fungerar inte via ambassaden i Stockholm, jag vet inte hur jag ska göra. Det har hänt vid några få tillfällen att vår ryska härkomst har uppmärksammats, men nu är det ryssar överallt i världen som har flytt, och nu är det inte några problem längre, säger Olga och tillägger att det kan vara somliga som säger ”pang-pang” eller ”Putin” när de ser oss, men de begriper inte bättre, säger Olga. 

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS